top of page

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2024-2025

ilisis.gr

22 Μαΐ 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τη σεζόν 2024-2025. Επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Εργαζόμενοι και άνεργοι μπορούν να κάνουν διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσω του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Οι δικαιούχοι που έλαβαν το σχετικό ΦΕΚ το 2023 και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη, πρέπει να το ενεργοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου.


Επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Ο κοινωνικός τουρισμός επιδοτεί έως έξι διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα και οι δικαιούχοι καταβάλλουν μικρή συμμετοχή. Μηδενική είναι η συμμετοχή τους και έως δέκα διανυκτερεύσεις για διακοπές σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω. Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Έτσι λοιπόν οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, ενώ οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει έως τέλος Μάϊου.

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι του 2023 με ανενεργές επιταγές, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν έως και τις 30 Ιουνίου. Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν ενεργοποιήσει το voucher τότε προβλέπεται ποινή αποκλεισμού δύο ετών από τη συμμετοχή στις κληρώσεις του προγράμματος. Δικαιούχοι του φετινού προγράμματος είναι:

  • ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2022, 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συν εισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας

  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.


Αν δύο δικαιούχοι της παροχής είναι σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας.

Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται μία αίτηση από τον σύζυγο που βάσει των κριτηρίων του Πίνακα Μοριοδότησης συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια και έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί, ο/η οποίος/α θα δηλώνει στα ωφελούμενα μέλη, εκτός από τα παιδιά του/της, και τον/τη δικαιούχο σύζυγό του/της. Ο/Η δικαιούχος σύζυγος που δηλώνεται ως ωφελούμενο μέλος δεν μοριοδοτείται.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ευχαριστούμε για την υποβολή!

Πλατεία Καλλονής 81107, Λέσβος

© 2023 ilisis. Proudly created by REBRAND

bottom of page